Potřeby a postoje vedoucích volnočasových aktivit ve vztahu k sexualitě dospívajících - Mačí, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá postoji a potřebami vedoucích volnočasových aktivit ve vztahu k sexualitě dospívající v nestátních neziskových organizacích. Teoretická část popisuje právní systém vymezující činnost vedoucích, pozadí neziskových nestátních neziskových organizací, jenž vedoucí zastřešují a vhled to problematiky sexuality dospívajících. Praktická část se věnuje kvalitativnímu výzkumu předmětu bakalářské práce. Data výzkumu byla získána polostrukturovanými rozhovory se třemi respondenty z řad vedoucích volnočasových aktivit. Vzhledem k předmětu práce byla data zpracovaná interpretativní fenomenologickou analýzou, která umožňuje pojmenovat a pochopit fenomény vzešlé z výzkumu skrze žité zkušenosti vedoucích.
Needs and attitudes of leaders of leisure activities in relation to the sexuality of adolescents
Keywords: sexualita dospívajících; vedoucí volnočasových aktivit; sexuální výchova; nestátní neziskové organizace; právní listiny; vzdělávání; etický kodex; adolescent sexuality; youth workers; sex education; non-governmental organizations; legal documents; education; ethical codex