Tvorba algoritmických úloh v programovacím prostředí Kodu - Reindl, Patrik (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se věnuje aplikování algoritmických úloh ve vymodelovaném mikrosvětě ve 3D prostředí Kodu. Práce má za cíl, pomocí úloh, rozvíjet logické uvažování u dětí na druhém stupni základních škol a zároveň efektivně naučit děti základy programování. Dále má práce za úkol popsat všechny možnosti, které se dají ve 3D prostředí Kodu aplikovat: jak vytvořit mikrosvět, dále jak vytvořit úlohy v daném prostředí, seznámení s programovacím jazykem, který se v prostředí Kodu aplikuje a na jakých zařízeních se tyto "hry" dají uplatnit. Práce by měla tudíž pomoci i dalším uživatelům, jak s tímto programem pracovat. Jelikož veškeré návody a manuály ohledně prostředí Kodu jsou v angličtině, je tato práce pro české uživatele přínosem a budou si moci vytvářet vlastní mikrosvěty a dále je aplikovat dle vlastní potřeby.
Creating algorithmic tasks in a 3D microworld Kodu
Keywords: Algoritmické úlohy; efektivita; mikrosvět; prostředí Kodu; řešení problémů; kreativní vyučování; Algorithmic tasks; efficiency; microworld; environment Kodu; problem solving; teach creativity