Cyklo průvodce-příručka pro pedagogického pracovníka - Špulák, Bedřich (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářské práce je koncipována jako příručka cykloturistiky především pro pedagogické pracovníky, aby splnila tento účel, bylo potřeba vytvořit přehled jednotlivých témat cyklistiky a organizace cyklo turistiky a vedení školního výletu. Praktická část byla zaměřena na zjištění preferencí z pohledu potencionálního účastníka kurzu, vhodnost a sestavení kurzu pedagogem. Výstupy jednotlivých subjektů poslouží k sestavení vhodného kurzu dle věku a zaměření potencionálních účastníků. Výzkum byl formulován dotazníkem, do kterého se zapojilo 585 respondentů ze 7 krajů České republiky.
Cycling guide-a handbook for the pedagogical worker
Keywords: cyklistika; technika jízdy; školní pojetí cyklistiky; turistika; cycling; riding technique; school form of cycling; tourism