Analýza ubytovacích a stravovacích služeb v oblasti Klatovsko - Martínková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo zanalyzovat trh ubytovacích a stravovacích zařízení ve vymezené oblasti Klatovsko, zjistit počet těchto zařízení a úroveň poskytovaných služeb. Pro zhodnocení stávající situace bylo provedeno dotazníkové šetření mezi návštěvníky ubytovacích zařízení na Klatovsku a řízený rozhovor s majitelkou hotelu a vedoucí informačního centra. Jako doplňková forma výzkumu byla použita metoda pozorování. Tyto informace se staly podkladem pro zpracování syntézy údajů, která měla za úkol naznačit celkovou situaci v oblasti. Vyplynulo z ní též několik problémů vyskytujících se v oboru cestovní ruch. Důležitou částí práce bylo stanovit návrhy a doporučení pro zkvalitnění a rozvoj ubytovacích a stravovacích služeb na Klatovsku.
Analysis of accommodation and catering services in the area Klatovsko
Keywords: cestovní ruch; služby cestovního ruchu; ubytovací služby; stravovací služby; hotel; restaurace; návrhy; doporučení; Klatovsko; Klatovy; tourism; tourism services; accommodation services; catering facilities; hotel; restaurant; suggestions; introductions; Klatovsko; Klatovy