Zpracování studie revitalizace malého vodního toku - Náhlovský potok - Koktavý, Daniel (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou spojenou s revitalizací ma-lých vodních toků. Pro zpracování studie toku bylo zvoleno povodí Náhlovského potoka. Cílem studie je zlepšení vodních poměrů v dané lokalitě a zvýšení ekologic-ké stability. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány pojmy spojené s úpravou vodních toků a popsána historie revitalizačních etap. Jsou zde také shrnuty aktuální možnosti financování. Praktická část obsahuje charakteristiku zájmového povodí a návrh revitalizace vodního toku
Elaboration of a study of revitalization of a small watercourse - Náhlovský stream
Keywords: Vodní tok; revitalizace; potok; Watercourse; revitalization; stream