Využití dětské knihy v individuální logopedické péči v mateřské škole - Hejlková, Anna (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce zjišťuje možnosti využití dětských knih v individuální logopedické péči v mateřské škole. V teoretické části je popsán fyziologický vývoj řeči, následně je vymezen pojem narušená komunikační schopnost a uvedeny její jednotlivé typy. Dále je představen systém integrace dětí s narušenou komunikační schopností a jeho legislativní rámec. První část uzavírá přehled členění dětské literatury. Praktická část je věnována výběru konkrétních titulů dětské literatury a ověření jejich účinnosti u dětí s různým typem narušené komunikační schopnosti.
The children´s book utilization during the kindergarten individual speech therapy care
Keywords: individuální logopedická péče; narušená komunikační schopnost; dětská kniha; the individual logopedic therapy; communicative disability; children´s book