Digitální výzvy pro vizuální sociologii - Šimůnek, Michal (Časopis Biograf (Občanské sdružení), 2015)
V souvislosti s diskusemi, které se odehrávaly v průběhu výroční konference International Visual Sociology Association, se studie věnuje výzvám, které před vizuální sociologii kladou digitální technologie.
Digital challenges for visual sociology
Keywords: vizuální sociologie, digitální obrat, nová média, multisenzorický obrat, participatorní obrat, Web 2.0; visual sociology, digital turn, new media, multisensory turn, participatory turn, Web 2.0