PSYCHO (soubor obrazů). Koncepty portrétní malby ve 20. století.(Ch. Soutine-A. Giacometti-F. Bacon, srovnávací studie). - Schwammenhöfer, Václav (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je řešena ve dvou volně propojených částech. Hlavní částí je soubor maleb na téma Psycho.V doplňující textové části se zabývám portrétní tvorbou tří významných evropských malířů 20. století. Součástí textu je sebereflexe, ve které interpretuji svoji koncepci malby.
PSYCHO
Keywords: Psycho; Portrét; Srovnávací studie; Chaim Soutine; Alberto Giacometti; Francis Bacon; Chaim Soutine; Alberto Giacometti; Francis Bacon