Role volného času romského etnika - Hejpetrová, Klára (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem práce je popsat specifický charakter romského etnika ve vztahu k jejich pojetí volného času. Tato bakalářská práce se bude zabývat, jak a kde tráví volný čas romské etnikum. K tomu je potřeba nahlédnout do jejich historie, kterou se zabývám v prvních kapitolách. Dále je potřeba rozebrat vztah Romů k volnočasovým aktivitám, ke vzdělávání a práci. Tímto se zabývá druhá kapitola. V třetí kapitole jsou popsány osoby, které pracují s romskými dětmi a příklady středisek, které se zabývají volným časem a problémy romského etnika.
The Role of Free Time in the Roma Ethnic Group
Keywords: volný čas; Rom; historie; romské společenství a rodina; tradice; výchova; Drom; SRNM; lesure time; Roma; history; Roma community and family; tradition; upbringing; Drom; SRNM