Vegetativní asanace půd znečištěných některými těžkými kovy - Doušek, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2012)
Problém kontaminace půd těžkými kovy a následná dekontaminace vyžaduje stále větší pozornost. Je potřeba stanovit metody, které budou šetrné k životnímu prostředí a zároveň také účinné. Tato bakalářská práce nabízí širší pohled na různé techniky se zvláštním zřetelem na fytoremediaci. Sledovaným kovem bylo kadmium.
Phytoremediation of soils contaminated with some heavy metals
Keywords: fytoremediace; vegetativní asanace; kadmium; půda; kontaminace; phytoremediation; cadmium; pollution of soil