Migrace pracovních sil v Jihočeském kraji v průběhu hospodářského cyklu - Dvořáková, Miluše (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou migrace pracovních sil v průběhu hospodářského cyklu a vlivem migrace na trh práce v Jihočeském kraji. Úvodní část této práce popisuje základní problematiku trhu práce, nezaměstnanosti, politiky zaměstnanosti, hospodářského cyklu, teorii migrace, vyjížďky a dojížďky. Praktická část bakalářské práce popisuje trh práce Jihočeského kraje. Tato část dále řeší migrační trendy a tendence. Migrace je sledována v období let 2003 2013, data o vyjížďce a dojížďce vychází ze Sčítání lidu, domů a bytů v letech 2001 a 2011. Poslední kapitola je zaměřena na posouzení vlivu mobility pracovních sil na situaci na trhu práce Jihočeského kraje.
The Migration of Labour in the South Bohemian Region in the Course of the Economic Cycle
Keywords: trh práce; migrace; vyjížďka a dojížďka; hospodářský cyklus; labour market; migration; commutation; economic cycle