Hana Bořkovcová. Život a dílo ve stínu holocaustu. - Magyarová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce bude pojata jako monografický portrét této spisovatelky. Pozornost bude věnována životním osudům autorky i seznámení s jejím literárním dílem, včetně interpretace této tvorby. Ačkoli nebude opomenuta literatura Hany Bořkovcové pro děti, v centru pozornosti budou její umělecké texty s tématem šoa.
Hana Bořkovcová. Life and work in the shadow of the Holocaust.
Keywords: Hana Bořkovcová; 2. světová válka; holocaust; literatura pro děti a mládež; literatura s židovskou tématikou; Hana Bořkovcová; World War II; holocaust; literature for children and adolescents; literature with Jewish theme