Analýza složení pitného režimu u studentů vysokých škol v ČR - Veselková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou pitného režimu u studentů Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Teoretická část se zabývá celkově pitným režimem, vhodností hojně diskutovaných a velmi užívaných nápojů. Na konci teoretické části jsou uvedena nejvhodnější doporučení, které nám dnešní zdroje, studie a literatura nabízí. Pro kvantitativní výzkum bylo použito dotazníkové šetření, kterého se zúčastnilo celkem 1515 studentů Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. V praktické části jsou poté vyhodnoceny získané odpovědi a porovnány s danými hypotézami.
Analysis of drinking mode of university students Czech republic
Keywords: pitný režim; voda; alkohol; káva; energetické nápoje; dehydratace; drinking regime; water; alcohol; coffee; energy drinks; dehydration.