Geografické aspekty organizace systému městské hromadné dopravy ve městě Jihlava - Pykalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce analyzuje organizaci systému MHD v Jihlavě. První část práce se zabývá pojmy a fakty týkajícími se dopravy ve světě i v České republice. Prostřední část je zaměřena na historickou i stávající situaci v MHD v Jihlavě. Nejpodstatnější díl této práce tvoří analytická část, ve které se nachází vlastní hodnocení současného stavu MHD v Jihlavě pomocí mapových výstupů v programu ArcGIS. Je konfrontován počet spojů a počet nastupujících cestujících ke konkrétnímu dni. V druhé části analytické části je sledována a porovnávána kvalita časové dostupnosti zastávek MHD vzhledem k adresním bodům.
Geographical aspects of the Jihlava city's transportation system organisation
Keywords: dostupnost; GIS; Jihlava; městská hromadná doprava; obsluţnost; zastávky; accessibility; city transportation system; GIS; Jihlava; public transport stops; transport services