Dramatické aktivity jako motivace k výtvarnému prožitku a rozvoji tvořivosti dítěte v mateřské škole - Rajková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá dramatickými aktivitami, které jsou motivací k výtvarnému prožitku a rozvoji tvořivosti dítěte v mateřské škole. Důležité pojmy dramatizace, její metody, artefiletika, výtvarné činnosti a její techniky jsou definovány v teoretické části čerpané z uváděné literatury. V následné části byla navrhnuta série integrovaných bloků, která byla aplikovaná na konkrétním vzorku dětí. Pomocí výzkumné metody - Pozorování, pak byla provedena evaluace konkrétních tématických celků. V závěrečné části jsou shrnuty závěry, práce je doplněna fotodokumentací a videonahrávkou.
Drama activities as motivation to creative experience and to creativity development in preschoolers
Keywords: Klíčová slova: dramatizace; výtvarná činnost; tématický celek; motivace; Key words: dramatization; art activity; thematic whole; motivation