Vývoj HDP v ČR před vstupem a po vstupu do EU - Šurýová, Helena (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na vývoj HDP, jeho složek a dalších ukazatelů s ním souvisejících. Aplikační část je tvořena vývojem ukazatelů v období 1993 - 2010, analýzou plnění konvergenčních kritérií, analýzou konkurenceschopnosti české ekonomiky a vyhodnocením přínosu vstupu ČR do EU. V závěru práce je zpracována regresní analýza závislosti HDP na vybraných ukazatelích, která je vztažena na období před vstupem a po vstupu do EU.
Development of GDP in the Czech republic beforre and after joining EU
Keywords: Vývoj HDP; konvergenční kritéria; konkurenceschopnost; přínosy vstupu do EU; regresní analýza.; Development of the GDP; convergence criteria; competitiveness; benefits of EU joining; regression analyses.