Využití zoorehabilitace v sociální oblasti - Hošková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své bakalářské práci se zabývám využitím zoorehabilitace v sociální oblasti, jejími metodami a možnostmi uplatnění. Cílem práce bylo popsat možné druhy zoorehabilitace, popsat různé způsoby a metody využití zvířat při terapiích, vysvětlit základní pojmy a dále zjistit názory klientů a terapeutů na přínos zoorehabilitace. Teoretická část se zabývá základními pojmy, druhy zoorehabilitace, převážně canisterapií, speciálně cvičenými psy a hipoterapií a dalšími méně rozšířenými druhy rehabilitace za pomoci zvířat. V praktické části jsem pomocí rozhovorů a pozorování zjišťovala, jak zoorehabilitace probíhá ve třech vybraných sociálních zařízeních v Českých Budějovicích.
USE OF ANIMAL ASSISTED THERAPY/ACTIVITIES IN SOCIAL FIELD
Keywords: zoorehabilitace; canisterapie; hipoterapie; felinoterapie; metoda AAA; AAT; AAE; AACR; animal assisted therapy; canistherapy; hippotherapy; felinotherapy; method AAA; AAT; AAE; AACR