Finanční analýza podniku a mezipodnikové srovnání - Dešková, Hana (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem bakalářské práce je posouzení finanční situace společnosti Lovato Electric s.r.o. a navrhnout jak eliminovat případné zdroje neefektivnosti. Výsledky společnosti Lovato Electric s.r.o. byly porovnávány s výsledky vzorku firem. Dílčí cíl práce se zaměřuje na komparaci vybrané společnosti pomocí mezipodnikového srovnávání s vybranými podniky. První část práce definuje význam a cíl finanční analýzy, uživatele, zdroje a základní metody. Další část práce byla zaměřena na zpracování finanční analýzy podniku Lovato Electric s.r.o. za období 2013-2017 pomocí základních metod: absolutní ukazatele, poměrové ukazatele, pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálu, IN95, IN05 a Kralickův Quicktest. Následně bylo provedeno mezipodnikové srovnávání pomocí bodovací metody. Závěrem práce je vyhodnocení finanční situace podniku a navržení možností, jak odstranit případnou neefektivnost.
Financial analysis of the company and intercompany comparison
Keywords: Finanční analýza; mezipodnikové srovnávání; poměrové ukazatele; pyramidový rozklad vlastního kapitálu; Financial analysis; intercompany comparison; ratio indicators; pyramid breakdown of return on equity