Individuální přístup v rozvoji grafomotoriky u dítěte s diparetickou formou DMO - Šmolíková, Anežka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá rozvojem grafomotoriky u dítěte s diparetickou formou dětské mozkové obrny. Popisuje DMO, její příčiny, klasifikaci, projevy a možnosti intervence. Případová studie je zaměřena na rozvoj grafomotoriky pomocí individuálního programu, vytvořeného pro mateřskou školu i pro rodiče a jejich práci s dítětem doma.
Individual approach to the development of graphomotor skills by child with diparetic form of cerebral palsy.
Keywords: grafomotorika; DMO; předškolní věk; pozorování; rozhovor; dítě; IVP; graphotomor; DMO; preschool age; observation; interview; child; IEP