Náplň práce asistenta pedagoga v době distanční výuky na základní škole - Pilecká, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se věnuje problematice asistentů pedagoga v době distanční výuky na základních školách. Pro pedagogické pracovníky nastala vyhlášením nouzového stavu v březnu 2020 naprosto nová situace, se kterou se museli vypořádat. V této práci bude sledována náplň práce asistentů pedagoga v tomto období, podpora dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí od těchto pedagogických pracovníků a v neposlední řadě budou zmíněny změny, které u asistentů pedagoga nastaly po návratu ke klasické prezenční výuce.
The job content of teaching assistant in distance learning
Keywords: asistent pedagoga; základní škola; učitel; distanční výuka; distanční vzdělávání; žák se speciálními vzdělávacími potřebami; žák ze sociálně znevýhodněného prostředí; teqaching assistant; primary school; teacher; distance learning; students from socially disadvantaged background; students with special educational needs