Diverzita ektomykorhizních hub na buku (Fagus sylvatica) - Hejna, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je zaměřena na vyhledání a zpracování dostupných informací zabývající se ektomykorhizní symbiózou a diverzitou ektomykorhizních hub v bukových porostech. Hlavním těžištěm práce je popis diverzity a faktorů, kterými je řízena a ovlivňována. Součástí je také popis hlavních metod, které se pro výzkum ektomykorhizních hub používají.
Diversity of ectomycorrhizal fungi in beech forest (Fagus sylvatica)
Keywords: ektomykorhizní symbióza; ektomykorhizní houby; diverzita; buk; Fagus sylvatica; ectomycorrhizal symbionsis; ectomycorrhizal fungi; diversity; beech; Fagus sylvatica