Mikroskopická měření ve fyzikálním praktiku - Tisoň, Václav (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena k popisu on-line měření Motic image plus 2.0, který je nejen vhodnou učební pomůcku při praktických cvičení z optiky. Uživateli umožňuje mnohé aplikace, které usnadňují a zdokonalují měřící procesy s mikroskopem. Tento program je vhodný pro studium rozměrů řádově v tisícinách milimetru a je velmi snadný na ovládání.
Microscoping measurements in physical practicum
Keywords: mikroskop; microscope