Analýza intertextuálních odkazů v románu Johna Fowlese Sběratel - Malinová, Jana (Jihočeská univerzita, 2023)
Náplní této bakalářské práce je srovnávací analýza intertextuálních odkazů v postmoderním románu Johna Fowlese Sběratel (The Collector). Práce se stručně zabývá životem a tvorbou autora. Hlavní částí práce jsou rozbory motivů, které spojují Fowlesův román s díly, na která autor ve Sběrateli odkazuje. V centru pozornosti je charakteristika obou hlavních postav a jejich intertextuálních vazeb. Práce se dále zabývá postoji "mít" a "být," jejichž důležitost naznačuje již název Fowlesova románu. Práce vychází z metody "close reading" a z individuální interpretace.
The Analysis of Intertextual References in John Fowles´s Novel The Collector
The Analysis of Intertextual References in John Fowles´s Novel The Collector