Zápis listin do katastru nemovitostí z pohledu nového občanského zákoníku. - Bednářová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Téma této bakalářské práce je "Zápis listin do katastru nemovitostí z pohledu nového občanského zákoníku". Práce se zaměřuje na to, jaké změny nastaly v roce 2014, když vstoupil do účinnosti nový katastrální zákon, katastrální vyhláška a nový občanský zákoník. První kapitola se zabývá katastrem nemovitostí a poukazuje na nové změny, které přinesly v roce 2014 velké přínosy. Druhá a třetí kapitola se soustředí na vklad a záznam. Na konci bakalářské práce je shrnutí, kde doporučuji vylepšení stávajícího zákona.
Writing instruments in the real estate from the perspective of the new Civil Code
Keywords: katastr nemovitostí; nový a starý občanský zákoník; nový a starý katastrální zákon a vyhláška; vklad; kupní smlouva; darovací smlouva; věcné břemeno; záznam; změna druhu pozemku; zápis dokončené stavby; cadastre; new and old Civil Code; new and old cadastral laws and decrees; deposit; purchase agreement; deed of gift; easement; record; change of land type; write the completed building.