Organizační a regulační aspekty trhu s energiemi - Klánová, Martina (Jihočeská univerzita, 2010)
Elektrická energie je celosvětově strategická, a proto velmi ceněná komodita. Její význam a cena v čase neustále roste. Je získávána z různých zdrojů a její zásadní nevýhodou je, že se nedá skladovat. Výroba, distribuce a prodej elektrické energie je z těchto důvodů realizována na trhu s energiemi, který je řízen nejen samostatnými zákony a vyhláškami, ale i direktivami Evropské unie.
Organisation and regulation aspects of energy market
Keywords: Elektrická energie; trh s energiemi; zdroje energie.; Electrical energy; energy market; energy resources.