Hospodaření města Rakovník v první polovině 17. století - Cedlová, Helena (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce na základě dochovaných městských register a purkmistrovských rejstříků popisuje strukturu příjmů a vydání města Rakovník. Pokouší se zhodnotit jednotlivé kapitoly hospodaření města v časovém horizontu první poloviny 17. století.
The town Rakovník economy during the first half of the 17th century
Keywords: Rakovník; hospodářství; purkmistrovské rejstříky; pivovarnictví; 17. století; Rakovník; town economy; burgomaster registers; brewing industry; 17th century