Archeopark Netolice a příklady jeho využití ve volném čase - Kocourková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá stavbou Archeoparku Netolice a jeho využití ve volném čase. Provádí čtenáře městem Netolice, místem nynějšího archeoparku, a to od prvních vykopávek až po samotnou realizaci dřevěné palisády. Popisuje archeologický výzkum, který zde byl v jednotlivých letech prováděn. Taktéž mapuje činnosti Letní archeologické školy od roku 2007, představuje partnerskou obec Ringelai s podobným projektem zvaným Gabreta a popularizuje ho veřejnosti. Součástí práce jsou dva typy příloh. V příloze první je zaznamenán rozhovor se starostou města Oldřichem Petráškem. V druhé, obrazové, jsou předloženy fotografie s památkami města Netolice a zejména samotného archeoparku.
Archaeological Park Netolice and examples of its use in leisure time
Keywords: Archeopark; Netolice; archeologický výzkum; hradiště; Letní archeologická škola; volný čas; Archaeological park; Netolice; archaeilogical research; fortfied; Summer school of archaeology; leisure