Hodnocení výtrusů u kříženců sexuálních a apomiktických druhů rodu Dryopteris. - Férová, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2019)
Byla provedena revize apomixie u rodu Dryopteris na severní polokouli po oblast tropů. Dále byl vyhodnocen index abortace výtrusů u D. affinis a kříženců sexuálních a apomiktických druhů D. ×critica, Dryopteris ×complexa, Dryopteris ×alpirsbachensis. Byla změřena velikost výtrusů u Dryopteris ×complexa.
Evaluation of spores in hybrids of sexual and apomictic species of the genus Dryopteris.
Keywords: rod Dryopteris; apomixie; kříženci; index abortace výtrusů; velikost výtrusů; genus Dryopteris; apomixis; hybrids; spore abortation index; spore size