Výskyt sociálněpatologických jevů mezi mládeží z pohledu žáka a učitele - Fialová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce pojednává o sociálně patologických jevech mezi mládeží z pohledu žáka a učitele na středním odborném učilišti a gymnáziu. Teoretická část je zaměřena na výskyt a prevence sociálně patologických jevů. Ústřední bod práce tvoří praktický výzkum, který byl prováděn pomocí dotazníkové metody. Cílem tohoto výzkumu bylo zjištění, do jaké míry se žáci a učitelé setkávají se sociálně patologickými jevy a do jaké míry mají žáci se sociálně patologickými jevy zkušenosti.
The Incidence of the Social-pathological Phenomena among the Youth from the Pupil's and the Teacher's Point of View
Keywords: sociálněpatologické jevy; šikana; alkohol; drogy; prevence; social pathological phenomena; chicane; alcohol; drugs; prevention