Hlavní trendy zdravého životního stylu a jejich odraz v médiích - Dolénková, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Má diplomová práce by měla upozornit na hlavní trendy zdravého životního stylu a naopak informovat o faktorech, které zdraví negativně ovlivňují. Konkrétně se práce zabývá racionální výživou, pohybovou aktivitou, spánkem, rizikovými faktory životního stylu, stresem, civilizačními chorobami a médii, které nejčastěji tento zdravý životní styl propagují. Výzkumná část práce je realizována formou dotazníků, které se zaměřují na zhodnocení životního stylu dospívajících.
The main trends of healthy life style and their presentation in the media
Keywords: Výživa; pohybová aktivita; spánek; rizikové faktory; civilizační choroby; média; dospívající; Nutrition; exercising; sleep; health risks; civilisation disorders; the media; adolescents