Básnická škola J. Vrchlického - Slámová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem je vytvořit základní představu o básnické škole J. Vrchlického na základě vybraných literárněhistorických syntéz. Následně je mým úkolem sestavit databázi údajů o knižních publikacích, které spadají do příslušné množiny. Cílem práce je najít reprezentativní vzorek knižních publikací, které se vyjadřují k tvorbě Jaroslava Vrchlického a jeho následným epigonům. Zaměřím se tudíž na autory spadající do enklávy básnické školy Jaroslava Vrchlického. Tyto básníky a autory chronologicky seřadím a stručně charakterizuji.
Poetic School of J. Vrchlický
Keywords: básnická škola Jaroslava Vrchlického; literárněhistorické syntézy; Jaroslav Vrchlický; recepce.; poetic school of J. Vrchlicky; Jaroslav Vrchlicky; literary historical synthesis.