Etika v maloobchodním podniku - Vondruška, Leoš (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit současný stav etiky v maloobchodních podnicích a nalézt vhodná řešení na vylepšení situace. V literární rešerši jsem popsal důležité pojmy pro etiku podnikání morálku, etiku, společenskou odpovědnost. Dále jsem se zabýval podnikatelskou etikou, implementací etiky a etickými kodexy, které jsem podrobněji rozvedl v praktické části. V praktické části jsem zkoumal etické kodexy maloobchodních společností, a pro lepší názornost jsem provedl porovnání etických kodexů vybraných společností. Dále jsem uvedl etické kodexy, které jsou důležité pro problematiku maloobchodu. Uvedl jsem i příklady společností, kde je lze využít.
Ethics in retail business
Keywords: Etika; společenská odpovědnost; podnikatelská etika; etické kodexy; etika maloobchodu.; ethics; social responsibility; business ethics; ethical codes; retail ethics.