Autorská kniha (obrazová esej) - Křížová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá tématem autorské knihy a z ní vystupujících obrazových částí do prostoru města. V teoretické části je zpracován vývoj knihy společně s východisky pro vznik knihy autorské, specifika autorské knihy, posun ve vývoji od vzniku autorské knihy po současnost a nejvýznamnějšími umělci zabývajícími se touto formou výtvarného projevu. V praktické části jsou popsány východiska a cíle vlastní autorské knihy zpracované formou obrazové eseje. Jelikož je kniha pojata jako určitá výpověď o graffiti a street artu, je těmto pojmům také věnována pozornost, zejména v oblasti vývoje umění z ulice do galerií společně s popisem myšlenkových i pracovních postupů.
Authorś book (pictorial essay)