Vzdělávání, motivace a odměňování zaměstnanců ve vybrané organizaci - Kučerová, Barbara (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce je vyhodnocení současného systému vzdělávání, motivace a odměňování ve vybrané organizaci a následně navrhnout změny v systému vzdělávání, motivace a odměňování. Teoretická část se týká porozumění problematiky v oblastech vzdělávání, motivace a odměňování. Cílem je vysvětlení základních pojmů a způsobů a metod vzdělávání, motivace a odměňování pracovníků. Praktická část se zabývá podnikem ČEZ Prodej a.s. Cílem je představení zavedených systémů v podniku v oblastech vzdělávání, motivace a odměňování zaměstnanců a zhodnocení všech oblastí z pozitivního a negativního pohledu. Součástí je také zhodnocení současného stavu podniku z hlediska výkonnosti a finanční situace. Poslední část se týká návrhu změn zavedení dvou dnů sick days. Cílem je vytvoření detailního návrhu včetně veškerých dopadů na podnik jako celek. Dopady, které změna způsobí, bude zanalyzována na dříve zjištěných ukazatelích finanční analýzy, výnosech, nákladech a zisku. Závěrem je zjištění, zda navržená změna je doporučena zavést do podniku či nikoliv.
Education, motivation and reward system of employees in selected company
Keywords: systém vzdělávání; systém odměňování; systém motivace; education system; motivation system; reward system