Hospodaření s vodními zdroji - politická a finanční podpora na úrovni ČR a Slovenska - Berlová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
S problémem sucha a s ním souvisejícím nedostatkem vody se v poslední době potýká v podstatě už celá střední Evropa. Sucho s sebou přináší řadu negativních dopadů. Na obyvatele, přírodu, životní prostředí a rovněž nepříznivě ovlivňuje i fungování řady sektorů. Na tuto situaci pochopitelně musely zareagovat i jednotlivé státy. Ty se pomocí řady různých opatření snaží negativní dopady, které sucho způsobuje, eliminovat či alespoň zmírňovat jejich následky. Cílem této práce je zhodnocení a srovnání dvou států, konkrétně České republiky a Slovenska, v rámci jejich přístupu k této problematice, podpory a následné realizace opatření, která by měla vést k jejímu zmírňování.
Water Resources Management - Political Support and Financing
Keywords: vodní zdroje; sucho; Česká republika; Slovensko; dotační programy; Water resources; drought; Czech Republic; Slovakia; subsidy program