Odraz snů v tvůrčím projevu umělce v kontextu uplatnění arteterapeutických postupů - Horáková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem bakalářské práce je odraz snů v tvůrčím projevu umělce v kontextu uplatnění arteterapeutických postupů. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá charakteristikou snů, motivem snu napříč dějinami výtvarného umění a následným představením práce se sny v rámci arteterapeutického přístupu. Praktická část se věnuje analýze vybraných výtvarných artefaktů na téma Sen či Včera v noci se mi zdálo s cílem představit využití interpretačního potenciálu tohoto tématu v projektivně-intervenční arteterapii.
Reflection of dreams in the creative expression of the artist in the context of the application art therapy procedures
Keywords: sen; výtvarné umění; arteterapie; výtvarný projev; interpretace; dream; visual arts; art therapy; artistic expression; interpretation