Volně šiřitelné digitální mapy - Projekt OpenStreetMap - Pavlíčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Předložená bakalářská práce zahrnuje teoretický rozbor webových map s hodnocením vybraného vzorku mapových podkladů. Dále se zaměřuje na projekt OpenStreetMap, který pracuje s volně šiřitelnými daty a způsob jejich získávání. V rámci bakalářské práce bylo do projektu přispěno novými aktuálními daty, přičemž postup je objasněn. V závěru práce je podrobné zhodnocení projektu a jeho možné využití.
Free editable digital maps - Project OpenStreetMap
Keywords: kartografie; webové mapy; otevřená data; OpenStreetMap; JOSM; Mapy.cz; Google Maps; cartography; web maps; open data; OpenStreetMap; JOSM; Mapy.cz; Google Maps