Toponyma mikroregionu Podkletí - Bendová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem této bakalářské práce jsou místní jména (oikonyma) mikroregionu Podkletí. V teoretické části si představíme toponomastiku jako jazykovědnou disciplínu včetně její krátké historie. Dále si zde nastíníme metodologické přístupy ke zkoumání oikonym Vladimíra Šmilauera a Rudolfa Šrámka. V praktické kapitole budeme tyto klasifikace aplikovat na konkrétní místní jména ve zkoumané oblasti. Zajímat nás bude, zda se distribuce slovotvorných typů v našem souboru shoduje s obecnými předpoklady jejich rozšíření.
Toponyms in the microregion of Podkletí
Keywords: onomastika; toponomastika; mikroregion Podkletí; slovotvorné typy; onomastics; toponomastics; microregion of Podkletí; word-forming types