Možnosti diverzifikace činností ve venkovském prostoru Táborska - Vutjanoková, Renata (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je provedení analýzy možností diverzifikace v oblasti Táborska jako předpokládaného zdroje pro doplnění příjmů zemědělců a obyvatel venkova. V teoretické části je rozebrána regionální politika EU v ČR v letech 2000-2013, strukturální fondy, operační programy, program rozvoje venkova a diverzifikace činností na venkově. Praktická část popisuje mikroregion Táborsko a jeho vize, dále se zabývá analýzou struktury výroby, agroturistikou a návrhem projektu agroturistického vzdělávacího centra.
Possibilities of diversification of activities in rural territory Tabor
Keywords: regionální politika EU; strukturální fondy; diverzifikace; analýza; agroturistika; program rozvoje venkova; regional policy of EU; structural funds; diversification; anallysis; agricultural tourism; programe of rural development