Twitch: Interaktivní dílna, kavárna či billboard? - Brixí, Václav (Jihočeská univerzita, 2021)
Hlavním cílem předkládané bakalářské práce je analýza vybraného internetového portálu pro živá vysílání. Důraz je kladen na podrobný popis fenoménu live streamingu v kontextu jeho největšího zastupitele, platformy Twitch.tv. Práce nejprve detailně popisuje základní koncepty a funkce platformy v celé její šíři. Autor se posléze věnuje na základě zvolené metody stratifikaci zastoupených tvůrců do tří archetypálních kategorií. Práce se zaobírá především otázkou interaktivity, která je pro live streaming stěžejní a definuje jej ve všech jeho podobách. Na základě toho je na stránkách jednotlivých kapitol interpretován streaming coby umělecká činnost a platforma samotná jako uměle vytvořený sociální prostor vhodný ke snadné sebeprezentaci.
Twitch: Interactive Workshop, Café or Billboard?
Keywords: interaktivita; twitch.tv; streaming; streamer; platforma; komunita; vysílání; interactivity; twitch.tv; streaming; streamer; platform; community; broadcast