Volnočasové aktivity určené pro pacienty Kliniky dětské hematologie a onkologie - Drálová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
V České republice je hospitalizováno každoročně přibližně 300 000 nemocných dětí. V posledních letech se stále více dbá na využití volného času u dětí a mládeže, proto je kladen čím dál větší důraz na volnočasové aktivity v nemocnicích. Práce přibližuje působení speciálních pedagogů ve Fakultní nemocnici Motol a specifika jejich práce. Dále charakterizuje volnočasové aktivity pro dětské pacienty na Klinice dětské hematologie a onkologie. Jedna z příloh obsahuje nabídku osvědčených volnočasových aktivit pro dětské pacienty na Transplantační jednotce. Nabídka aktivit je k dispozici všem, kteří na klinice pracují a zajímají se o náplň volného času dětských pacientů. Z práce je jasně patrné, jaká jsou specifika práce speciálních pedagogů na KDHO v Motole.
Free-time/Leisure activities for patients of Children Hematology and Onkology Clinics
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; hemato-onkologické onemocnění; psychologie a pedagogika nemocných; Transplantační jednotka; leisure time; leisure activities; haemato-oncological diseases; psychology and education of the ill; Bone Marrow Transplantation Unit