Hodnocení technologické linky pro sklizeň a zpracování slámy k výrobě biopaliv v podniku do 200 ha zemědělské půdy - Maxa, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá hodnocením technologické linky pro sklizeň slámy a jejím zpracováním do podoby slaměných pelet určených k vytápění. Teoretická část obsahuje seznámení s prostředím podniku a to jak historický přehled, tak současný stav společnosti. Dále jsem přešel na seznámení se stroji používaných pro sklizeň a výrobu. Následně jsem se zaměřil na výpočtovou část, kde jsem nastínil náklady na jednu tunu pelet.
Rating technological lines for harvest and processing straw for the production of biofuels in the company to 200 ha of agricultural land
Keywords: Biopaliva; pelety; sláma; peletizační linka; Biofuels; pellets; straw; pelletizing line