Uplatnění badatelských prvků v biologii na střední škole s využitím modelového tématu - Doskočilová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je zjistit postoje studentů na badatelsky orientované vyučování. Reakce studentů byla zjišťována pomocí dvou badatelských laboratorních úloh, připravených pro účely práce podle principů BOV. Studie proběhla ve čtyřech třídách gymnázia a reakce studentů byly zjišťovány pomocí dvou dotazníků - úvodního, vyplněného před zahájením laboratorních úloh, a závěrečného, který studenti vyplňovali po ukončení všech prací.
Application of inquiry-based education into high schools using a model topic
Keywords: badatelsky orientované vyučování; BOV; biologie; postoje studentů; laboratorní práce; inquiry; IBSE; attitude of studentes; biology; laboratory