Archeologie a pohřební ritus (hmotné doklady pohřbívání v pozdním středověku a novověku v jižních Čechách) - Hanušová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Záměrem mé práce je sloučit archeologické a historické poznatky týkající se pozdně středověkých a novověkých pohřebišť. Se zaměřením na oblast jižních Čech se budu věnovat archeologickým lokalitám, které do tohoto období spadají. Jedním z mých cílů bude také soupis publikovaných lokalit. Detailněji se budu věnovat hmotným artefaktům a uložením ostatků, ve snaze alespoň částečně popsat poslední cestu pozdně středověkého a novověkého člověka a jeho způsobu chápání smrti samotné.
Archaeology and funeral ordinance (material voucher of burial in the late Middle Ages and modern age in south Bohemia)
Keywords: pohřební ritus; smrt; pozdní středověk; novověk; archeologie; funeral ordinance; death; late Middle Age; modern age; archaelogy