Psychoterapeutický vliv abreakce v regresní terapii - Neubertová, Nika (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá možným psychoterapeutickým vlivem abreakce v regresní terapii. Autorka vysvětluje z dostupných pramenů klíčové pojmy a jejich nahlížení různými autory. V praktické části volí kvalitativní přístup formou případové studie k ověření účinnosti abreakce v praxi. Na základě kladného výsledku případové studie a také výsledků v uvedené literatuře doporučuje další psychologický a psychoterapeutický výzkum této metody.
Psychotherapeutic's impact of the abreaction in the regression's therapie
Keywords: abreakce regrese krize trauma obranné mechanismy; Abreaktion Regression Crisis Trauma Defense Gadgetry