Program obnovy venkova - potenciál a limity využití - na příkladu komparace dvou obcí - Fučíková, Milada (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení a komparaci rozvoje obce Nebahovy a obce Vitějovice (okres Prachatice). Vybrané venkovské obce jsou obdobného charakteru (velikost obce, počet obyvatel, poloha). Hodnocení vývoje dvou obcí ve sledovaném období je provedeno pomocí indikátorové metody. Sestavením a zhodnocením vybraných indikátorů je analyzován rozvoj daných obcí pro časové období tří let (2008 - 2010).Rozvoj vybraných obcí se autorka snaží testovat rovněž prostřednictvím tzv. měkkých dat, tj. dotazníkového šetření.
Revitalisation programme of municipality - potential and limits of usage - in example comparison of two communities
Keywords: program; obnova; rozvoj; venkov; obec; program; regeneration; development; country; municipality