Využití dotazníku Strategie zvládání stresu (SVF 78) v armádním prostředí. - Laurinová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce pojednává o zvládání stresu v armádním prostředí. V práci jsou zmíněná různá pojetí konceptů, které se podílejí na odolnosti jedince. Jedná se o kvantitativní studii, která mý za cíl porovnat skóry vojáků s normami standardizovaného dotazníku SVF-78 ve zvolených subškálách a porovnat dva výzkumné soubory vojáků, odlišné věkem mezi sebou a zjistit, zda-li se délka služby podílí na míře využité pozitivních strategií.
Use of the queistionnaire The stress coping style (SVF 78) in military
Keywords: armáda; odolnost; stres; psychická onemocnění; army; resilience; stress; mental illness