Management ve vybraných sportovních organizacích - Henselová, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této bakalářské práce je popis managementu ve sportovních organizacích, přesněji v lyžařských školách. První část je čistě metodická, která zobrazuje literární rešerši a druhá část je praktická, kde jsou vyobrazeny rozdíly mezi dvěma lyžařskými středisky, na Lipně a na Zadově. Nejprve se tato část zabývá charakteristikou obou organizací a jejich strukturou. Dále zmiňuje, jaké odlišnosti mezi sebou mají lyžařské školy těchto středisek a co by se dalo na školách zlepšit. Zjištěné údaje byly získány pomocí osobního rozhovoru s vedoucími manažery středisek a dále dotazníkem s místními zákazníky a jejich dětmi. Hlavním cílem této práce je porovnání cen, návštěvnosti, povědomí návštěvníků o lyžařských školách. Důležité je zjištění, jak návštěvníci vnímají lektory v lyžařské škole a co by rádi na lyžařské škole zlepšili. Pro manažery těchto středisek může být tento výzkum přínosný.
Management in Selected Sports Organisations
Keywords: Management; dotazník; rozhovor; sport; organizace; spokojenost zákazníka; Management; sport; organization; ski school; attendance; SWOT analysis