Vliv sociálních sítí na vnímání ideálního vzhledu v rané adolescenci - Skořepová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce s názvem "Vliv sociálních sítí na vnímání ideálního vzhledu v rané adolescenci" se zabývá problematikou používání sociálních sítí a má za cíl zjistit možné dopady na sebehodnocení u lidí v raném adolescentním věku. Praktická část této bakalářské práce se zaměřuje na provedený kvantitativní výzkum vlivu sociálních sítí na vnímání ideálního vzhledu v rané adolescenci u lidí ve věku 10-15 let.
Influence of Social Networks on Perception of Ideal Appearance in Early Adolescence
Keywords: Sebepojetí; vzhled; sociální sítě; adolescence; tělo; ideální vzhled; internet; Self-concept; appearance; social networks; adolescence; body; ideal appearance internet