Edukace pacienta s ischemickou chorobou dolních končetin v rámci sekundární prevence - Ondráčková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce na téma '' Edukace pacienta s ischemickou chorobou dolních končetin v rámci sekundární prevence'' je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Práce zjišťuje, zda jsou pacienti informováni o preventivních opatřeních v rámci sekundární prevence ischemické choroby dolních končetin, dále pak zda pacienti znají zásady péče o postiženou končetinu a zda sestry provádí edukaci u pacientů s ischemickou chorobou dolních končetin. Kvalitní ošetřovatelská péče je založena na individuálním přístupu k pacientovi. Edukace je proces výchovy a vzdělávání a musí být individuální a jednoduchý na úrovni pochopení pacienta.
The education of a patient with lower limb ischemia in secondary care
Keywords: Edukace; Edukační proces; Ischemická choroba dolních končetin; Klaudikační interval; Komunikace; Pacient; Prevence; Sestra; Education; Educational process; Ischaemic sickness down limbs; Dolorous distance; Communication; Patient; Preventive; Nurse